H.V. Helius

Hellevoetsluis

 

Vanaf heden zijn wij "cashless".

U kunt alleen nog betalen m.b.v. uw pinpas of clubkaart.

Clubkaarten zijn gratis aan te vragen middels het aanvraagformulier.

 
Filter
 •  

  Zaterdagmiddag 28 oktober. De D1 van Helius begint dit zaalseizoen met een nieuwe teamindeling. 5 nieuwe D1 spelers worden toegevoegd aan de 6 reeds spelende D1 spelers. Dit maakt de eerste wedstrijd een beetje spannend.

  In de eerste helft is het dan ook behoorlijk aftasten naar elkaar, daarentegen is de tegenpartij snel en goed op elkaar ingespeeld en hierdoor raken de Helius spelers in een behoorlijke achterstand 13 – 4.

  Dit maakt dat de coach in de pauze behoorlijk moet bijsturen, de boodschap is duidelijk ; het tempo moet behoorlijk omhoog, we moeten sneller terug naar eigen helft om te kunnen verdedigen bij balverlies, beter kijken met overgooien, minder door het spel heen dribbelen en vooral niet vastlopen door elkaar te laat aan te spelen.

 • De afgelopen ALV bleek op een aantal aspecten zeer succesvol. Ten eerste de grote opkomst. Ten tweede de levendige discussies naar aanleiding van een door het Bestuur neergelegd voorstel om de problematiek rondom de invulling van de vrijwilligerstaken op te lossen. Ten derde de inbreng van de Kas Controle Commissie en tenslotte de spontane vorming van een tweetal werkgroepen, die zich gaan bezighouden met respectievelijk het vrijwilligersprobleem en de verbetering van de in- en externe communicatie.

  Het gevolg van dit alles was dat er geen enkel besluit in stemming gebracht kon worden en om zowel de werkgroep als de commissie als het bestuur in de gelegenheid te stellen hun werk te doen werd de vergadering afgebroken en zal binnen afzienbare tijd een vervolg op de ALV worden aangekondigd waar de resultaten van al het denk- en rekenwerk gepresenteerd kunnen worden hetgeen dan zal leiden tot het uitbrengen van stemmen.

  Het bestuur wenst  de betrokkenen wijsheid en creativiteit en zij wacht de voorstellen met grote belangstelling af.

  HET BESTUUR

 • Afgelopen zaterdag speelden de Dames C van Helius in Rotterdam uit tegen Roda. Helaas konden we niet beschikken over wissels, we kwamen zelfs een speelster te kort. Omdat ook onze Dames D moesten spelen konden we niet over hulpkrachten beschikken. Op een nat en winderig veld gingen de meiden er gewoon voor. Verdedigend stond het goed. Roda had moeite om een goede aanval op te zetten. Het gevaar moest bij Roda echt komen door schoten van buiten de 9 meter. Dat we het niet op alle momenten konden bijhouden was geen verrassing. Toch konden de meiden, zeker ook door goed keeperswerk van Joany, de schade aardig beperkt houden. In de rust konden we genieten van een warm bakje thee. In de tweede helft gooiden onze meiden de beuk erin en kreeg Roda het zowaar lastig. Het ging gelijk op. Wij scoorden onze puntjes en de verdediging stond nog beter. Er was voor Roda bijna geen doorkomen aan. Het gevaar moest bij hun echt komen van buiten de 9 meter. Als we naar de tweede heft kijken verloren we maar met 1 puntje. Het verschil was in de eerste helft alleen al gemaakt. Door goed met elkaar samen te werken, elkaar te helpen en de kop niet te laten hangen hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Roda had echt het 'mannetje' meer nodig om onze meiden te kunnen verslaan. De meiden zijn ervan overtuigd dat ze de volgende keer strijden voor de winst.

 •  

  Na de zomervakantie zijn de nieuwe jeugdteams weer begonnen met de trainingen. Nieuwe teams? Ja, want bij handbal wordt de indeling van de teams bepaald door de leeftijd die iemand heeft op 31 december van het lopende jaar. Die nieuwe indeling gaat in na de zomervakantie, als ook de competitie weer start. Nieuwe teams betekent nieuwe teamgenootjes en dus nieuwe kinderen om mee samen te spelen. Om elkaar beter te leren kennen hebben alle teams een teambuilding gedaan. Daarbij lag de nadruk op het samen-werken, samenwerkend en met elkaar de oefeningen zo goed mogelijk uitvoeren. Door elkaar te coachen, met elkaar te praten en elkaar te steunen bereik je betere resultaten. Hoe bijzonder is het om te zien dat je door elkaar aan te moedigen toch die ene moeilijke oefening tot een goed eind brengt? Dat werd dan ook gevierd door na afloop van de teambuilding-training met elkaar pannenkoeken te eten in de Break-out. Tot de herfstvakantie zijn de trainingen altijd buiten dus ook de teambuilding. Helaas voor de kinderen was het weer de laatste weken niet stabiel. Dat betekent dat de E-jeugd de training heerlijk in het zonnetje af kon werken en dat de Jongens C de teambuilding noodgedwongen in de kantine hebben gedaan vanwege hoosbuien. De grootste pech hadden de jongens B. Zij begonnen vol enthousiasme aan de training die door de stortbui die zij over zich heen kregen, meer op een waterballet leek. Dat mocht de pret niet drukken en versterkte juist het teamgevoel. Ondanks het tegenvallende weer kijken we terug op een geslaagde activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is.

 • Ook al was het weer een koude dag, we vertrokken met veel zin naar Gorinchem.

  Omdat we nog steeds te weinig speelster hebben deed vandaag Elana bij ons mee!

 • Op zaterdagochtend om 8.00 uur verzamelen om naar Zwijndrecht te gaan doet wel een klein beetje zeer....ook bij de ouders....maar vandaag was het, zo bleek, onwijs de moeite waard. Wat hebben de meiden van de E2 een top wedstrijd gespeeld en wat was het spannend......de ouders langs de kant gingen helemaal in de spanning van de wedstrijd mee, zaten op het puntje van de bank.

  Meiden, jullie hebben goed samen gespeeld, goed naar elkaar gekeken, er is goed gekeept. Op het vrijlopen moet misschien nog een beetje getraind worden en een aantal meiden hebben iets te lange tenen....maar met een eindstand van 8-9 hebben we het daar gewoon niet over! Onwijs goed gedaan!!

  Trotse ouders E2

 • Aanstaande donderdag 20 oktober voorronde beker Heren 1 HVOS-HELIUS 20.30 uur.
  Sporthal Olympia in Spijkenisse.
  Kom jij de heren aanmoedigen????
  Toegang is gratis.

 • Trots, het beste woord om de wedstrijd van vandaag samen te vatten.
  Met zonder wissels tegen 11 meiden die, de meesten dan, niet alleen groter maar ook zwaarder dan onze meiden zijn.
  Onze meiden begonnen sterk met goed verdedigend werk en steeds beter samenspel in de aanvallen.
  Langzaam werd een kleine voorsprong verkregen en verdedigd.
  Door goed te blijven nadenken en op tijd even gas terug te nemen konden zelfs een aantal blessures even aan de kant worden behandeld.
  Tot frustratie van de tegenstander vielen er eigenlijk pas in de allerlaatste minuut wat gaatjes in de verdediging. Er was voor hen echt geen doorkomen aan.

  Uiteindelijk stapten onze tijgerinnen moe maar zeker voldaan met een 11-8 overwinning van het veld.
  Wanneer we op deze manier blijven spelen en vechten voor elkaar zie ik hele leuke dingen gaan gebeuren in het zaal seizoen.

  Trots.

 • Het was redelijk weer en nog best vroeg (11.00). We speelden thuis tegen Ventura die 2e stonden, de druk lag hoog, we wilden graag winnen. We begonnen met een goede voorsprong in de eerste helft van 13-9. In de 2e helft verzwakten we aan het begin, er vielen veel gaten in de verdediging en we gooide veel mis. We stonden 4 doelpunten achter en we kregen de moed ineens terug. De verdediging bleef goed dicht en we begonnen weer te scoren. Er werd goed door gewisseld heel de wedstrijd en het eindigde in een erg spannende pot met als eindstand 22-21 winst. Vandaag was het helaas Stef zijn laatste handbalwedstrijd. Hij kiest ervoor een andere sport te gaan doen.

  Niels H

 • Zaterdag morgen 10 oktober hadden wij een thuiswedstrijd tegen ETC E1 inmiddels schijnt het zonnetje en begonnen wij vol goede moed aan de wedstrijd, maar al snel stonden we met 0-3 achter.

 • Vandaag 3 okt de wedstrijd gespeeld tegen HVOS. In de tegenpartij zat voor de meeste van ons een oude bekende van Helius(Justin), dat maakte het wel extra uitdagend om te winnen.