H.V. Helius

Hellevoetsluis

Handbalshop logo 1

Koop nu jouw NIEUWE Helius sportkleding direct bij Handbalshop.nl

Verjaardagen

 

Sponsoren

Filter
 • Geruime tijd geleden heeft het bestuur een Algemene Leden Vergadering uitgeschreven voor 20 september aanstaande. Door allerlei factoren (deels geheel buiten onze invloedssfeer) is de voorbereiding op deze vergadering verstoord en kan een verantwoorde vergadering niet plaatsvinden. Het bestuur heeft derhalve besloten een nieuwe datum vast te stellen. In verband met aankomende vakanties van enkele bestuursleden is de keuze gevallen op 30 oktober 2018. De vergadering zal plaatsvinden in onze kantine en de aanvangstijd is gesteld op 19.30 uur. Gelet op een aantal belangrijke agendapunten verwacht het bestuur een grote opkomst.

 • Zaterdag 1 september, de meiden van het Helius C team beginnen het seizoen met een binnen zaal toernooi in Wijchen.

  ’s Ochtends om 07.00 uur verzamelen om vanuit de Fazant met een bus naar Handbalvereniging de Flyers in Wijchen af te reizen.

  De stemming zit er in de bus behoorlijk goed in, op de vroege ochtend wordt er al gefeest en gezongen door de meiden.

  Eenmaal aangekomen bij de Flyers in Wijchen melden we ons aan en kan er begonnen worden met een warming up.

 •  

  Een wedstrijd tegen DWS is altijd lastig. Deze keer bleek dat ook weer het geval. De eerste helft ging aardig gelijk op. DWS is een goed en snel spelend team. Zeker het beste team waar we tot op heden tegen hebben gespeeld. In de eerste helft hadden we het goed voor elkaar. Er werd goed verdedigd en ook aanvallend werden er aardige combinaties gemaakt. Het ging redelijk gelijk op met een klein overwicht voor DWS.

  In de rust hebben we met elkaar besproken dat er beter vrijgelopen moest gaan worden en alerter moesten gaan verdedigen. De break is immers een geducht wapen van DWS. Al snel bleek dat we niet geconcentreerd uit de rust waren gekomen. DWS liep ons aan alle kanten voorbij waardoor Nienke de ene na de andere bal om de oren kreeg. De koppies gingen naar beneden en we hielden het niet meer bij. Net als de vorige wedstrijden bleek de tweede helft voor ons lastiger dan de eerste. Individueel worden er zeker stapjes gezet, collectief komt het er nog niet helemaal uit.

  We zien dat bewegen en balsnelheid op een hoger plan nodig is om een gelijkwaardigere wedstrijd te kunnen spelen. Leerelementen voor op de training. Met alle positieve- en leerpunten, op naar de volgende wedstrijd.

   

 •  

  Zaterdag 23 september jl. speelde de meiden van de D1 van HV Helius tegen de D1 van DWS. Lange tijd stond Helius voor. Er werd heel goed gespeeld en het is zeker te zien dat er weer goed getraind wordt. Helius bleef lange tijd sterk overeind tegen het zeer fanatieke DWS. Er waren wat schermutselingen, maar Helius hield het hoofd koel door te blijven spelen en te verdedigen. De keeper stond ook weer haar mannetje en heeft zelfs twee strafballen niet doorgelaten.

  In de slotfase kon DWS nog net een paar keer scoren waardoor de eindstand uiteindelijk 9-11 is geworden voor DWS. De D1 van Helius mag ondanks het verlies zeker trots zijn op hun (almaar beter wordende) spel. Op naar de volgende wedstrijd van zaterdag 30 september a.s. om 15.25 uur (thuis).

   

 • Zaterdag hadden wij onze wedstrijd in Spijkenisse. We begonnen wat zwakjes aan de wedstrijd, veel balverlies, er werd niet zuiver overgespeeld. We hebben veel kansen gecreëerd, alleen gingen ze er niet allemaal in.

 • Het zonnetje schijnt, het is prachtig weer en de D1 van Helius staat in de nieuwe wedstrijdshirts van onze sponsor “Ortho Hellevoetsluis & Flakkee” klaar voor de eerste veldwedstrijd van dit seizoen.

  Onze tegenstander TOGB D1 ziet er groot uit maar dat schrikt ons niet af. Wij gaan gewoon gezellig een potje handballen.

 • Op 1 oktober start de Grote Club Actie. Veel sportclubs in Nederland verkopen loten ten bate van de eigen vereniging.

  Alle jeugdleden gaan ook weer geld verdienen voor een teamuitje!
  We gaan er van uit dat iedereen zijn best doet om zoveel mogelijk loten te verkopen.
  De beste 3 verkopers van HV Helius krijgen een extra prijsje!

  Ieder jeugdlid ontvangt een boekje die ze gebruiken om loten te verkopen.
  Ga zo snel mogelijk met het boekje naar vader, moeder, opa, oma, tante, oom en verdere familie en bekenden en vraag of ze een lot bij jou willen kopen van de Grote Clubactie.
  Uiterlijk 29 oktober moeten de verkoopboekjes weer ingeleverd worden bij je coach.

  Ben je al eerder klaar met verkopen, lever hem dan gelijk in en vraag om een nieuwe om nog meer te kunnen verkopen. Succes allemaal!!!!!

  Mocht iemand nog vragen hebben, stel ze gerust…

  Jeugd-Activiteitencommissie
  Miranda, Loes, Nathalie en Carla

 • !!! BELANGRIJKE INFORMATIE !!!!

  Door het grote aantal afzegging van de scholen hebben we helaas de spijtige beslissing moeten nemen om het School Handbal Toernooi 2016 alsnog te moeten annuleren.

  Dit betreft zowel vandaag 13 September als ook morgen 14 September.

  Het School Handbal Toernooi is NIET afgelast.

  In goed overleg met Geneeskundige HulpverleningsOrganisatie in de Regio (GHOR) is besloten dat er geen bezwaar is om alles gewoon door te laten gaan.

  We hebben GROEN LICHT voor het toernooi.

  Dus we zien jullie allemaal graag vanmiddag op ons sportterrein voor een gezellig evenement.

  Voor het programmaboekje kunt u hier terecht.

  SHT Organisatie

 • Het is zaterdag 10 september, de tweede wedstrijd van de meiden Helius D2 staat op het punt om te beginnen. Het is gezellig druk langs het veld en heerlijk weer om onze kanjers aan te moedigen.

  De meiden beginnen meteen goed aan de wedstrijd en zitten TOGB flink op de huid om de bal te veroveren. Wij als publiek moeten misschien nog een beetje wennen, maar onze meiden hebben het nieuwe spelletje al goed door. En heel leuk om te zien dat meer meiden scoringskansen krijgen en doelpunten maken! Naar het einde van de eerste helft wordt de concentratie ietsje minder en worden de koppies ietsjes rood, maar wat wil je ook met dit weer. Met een verdiende voorsprong de rust in.

  De tweede helft begint met net zoveel inzet als de eerste helft. De meiden blijven hard werken en scoren er flink op los. Als de bal wordt veroverd volgt meestal een flitsende aanval met mooie passes. De voorsprong blijft verder groeien, TOGB heeft geen antwoord op ons spel. Dus verdient de wedstrijd winnend afgesloten (18-5), het lijkt een doelpunt rijk seizoen te worden.

  Meiden hou vol en heb lol!

 • Het was een zonnige en warme dag. We speelden tegen de Meeuwen in Rotterdam. De eerst helft schoten we veel mis op het doel, maar we hadden soms wel goede acties. De tweede helft hadden we veel meer controle over de wedstrijd en meer goede acties. In de verdediging wisten we beter hoe we ze moesten aanpakken. Er werd door de wedstrijd heen veel gewisseld, omdat het heel warm was. Tijdens de pauze stonden we een beetje gelijk, maar we hebben uiteindelijk gewonnen met 30-21.

  Niek

 • Heb jij 1 x per maand de tijd om in een ploegje van 4–5 mensen in 2–3 uur tijd de kantine en keuken schoon te maken?

  Je helpt de club er enorm mee en je vormt een gezellig team.

  Voor info en aanmelden neem contact op met Ruud van der Helm (06-51235502)

 • Jij bent in staat om 1 x per maand een bardienst te vervullen geheel afgestemd op jou agenda?

  Je helpt de club er enorm mee, je wordt ingewerkt en dus ervaring op voorhand is niet noodzakelijk.

  Bijna alle afspraken zijn mogelijk bijvoorbeeld: ik sta dan liefst samen met, of ik kan alleen op …., etc, etc.

  Voor info en aanmelden neem contact op met Ruud van der Helm (06-51235502)

 • De laatste veldwedstrijd voordat we de zaal in gaan.
  Na de 25-38 nederlaag tegen Atomium vorige week moesten we nu toch weer laten zien wat we in huis hebben

 • Organisatoren van het eerste uur in het zonnetje gezet door wethouder

  Houthoeffe en De Bron naar voorronde NK

  De 35e editie van het Rabobank Luteijn schoolhandbaltoernooi was een speciale uitvoering: niet eerder was het voorgekomen dat een aantal organisatoren van 35 jaar geleden nog steeds betrokken zijn bij het grootste sportevenement in Hellevoetsluis voor basisscholen, georganiseerd door handbalvereniging Helius.

 • Woensdagavond 16 september, na zware buien en twijfel van de tegenstanders om te komen, stonden wij als team al helemaal klaar voor de strijd.
  Na de verloren wedstrijd van twee weken geleden, waren we erg gebrand om nu wel de winst te pakken.

 • De wedstrijd voor de Dames Recreanten tegen S.C. Twist van a.s. donderdag 24 september gaat niet door en is verzet naar donderdag 22 Oktober om 19.30 uur

 • Met een groot entourage gingen we zaterdag op pad naar HVOS in Spijkenisse.
  E2 speelde daar tegelijk met F1, dus het was een invasie van groene kleuren.
  Het weer zat ook enorm mee dus de dag kon alleen maar mooier worden!

  Voor de kinderen was het heel fijn om te zien dat er bij HVOS heel veel kinderen zaten waar ze vorig jaar in de F nog tegen hadden gespeeld, dus het zou een wedstrijd worden van gelijk niveau.
  En dat klopte!!
  Helius begon heel sterk met verdedigen en kon zo heel vaak de bal onderscheppen.
  Helaas werden er veel ballen op doel gemist, maar toch gingen we met een 1-2 voorsprong de rust in.

  Na de rust werd het gelijk weer spannend en pakte HVOS ineens de voorsprong.
  Na veel aanmoedigingen van het publiek en de coaches herpakte onze jongens en meiden zich en wisten ze op het nippertjes te winnen met 4-5.

  Onwijs goed gedaan allemaal!!!
  Op naar volgende week!

  O’ja en natuurlijk niet te vergeten…. Na een zinderende wedstrijd hebben de kanjers van F1 ook de winst mee genomen naar Hellevoetsluis.
  Zij wonnen hun wedstrijd met 6-7
  Ook onwijs goed gedaan kanjers!!!

 • Ik vond het een goeie wedstrijd, en ik vond dat Victoria goed keepte.
  We hebben de eerste helft goed gespeeld en de kansen gepakt om te scoren. Wij stonden toen voor, maar jammer genoeg ging het de tweede helft iets minder en was de tegenpartij iets beter en langer in de E waardoor we net hebben verloren.

  Groetjes Demy.

 • Eerder dit jaar zijn de Clubhelden van sportverenigingen gehuldigd, helaas heeft onze Daniëlle het niet gered.

  Nu zijn ze op zoek naar de Leukste Sportvereniging in iedere gemeente.

  Natuurlijk weet we dat H.V. Helius de leukste sportvereniging is in onze gemeente, maar om dit te bevestigen moeten we wel nog even allemaal stemmen !!!

  nustemmen

 • Met wat lichte vrees naar Naaldwijk gereden voor een wedstrijd tegen de HA1 van het “grote” Westlandia.
  Daar aangekomen kwamen we er achter dat zij ook in het groen spelen en we hadden natuurlijk geen andere kleur shirts bij ons.

 • Ook dit jaar doet H.V. Helius weer mee met de Grote Clubactie.

  19 september gaan we starten met de verkoop van loten.
  De verkoopboekjes worden vooraf aan een ieder uitgedeeld en dienen uiterlijk 15 oktober te worden ingeleverd.
  Natuurlijk is het doel om er zo veel mogelijk te verkopen.

  10 december is de trekking.

 • We hebben vandaag onze 2e wedstrijd gehad.
  We hadden er erg veel zin in, alleen schrokken we een beetje van de tegenstanders. Die vonden we erg groot en goed.

 • Zaterdag 5 september moesten we tegen Roda ’71 spelen om 11.10 uur.
  Het was een team met alleen maar jongens en die waren best goed.
  Aan het veld moeten we nog heel erg wennen, het is wel heel erg groot.